fredag 31. mai 2013

30 dager og ute for første gang!!

De siste dagene har vært utrolig varme og gode med skikkelig sommertemperaturer! Døren ut på terrassen har stått åpen fra morgen til kveld og det har vært så deilig!! Eneste aberet er at valpene er helt utslåtte og sover store deler av dagen.. De har jo masse pels og syns sikkert at de holder på å smelte vekk. Vi har nå hatt besøk av flere venner og det går helt fint. De valpene som er våkne, sjarmerer noe veldig!
Jeg har jo ventet på den dagen da valpene skal finne veien ut, men med all den sola som er nå vil det nok ta en stund... Fra spisestua må valpene først gjennom utestua (som er full av rot i år..) og så forsere en stor terrasse full av blendene sol... Da er det bedre å holde seg inne! Og sove... Jeg fant derfor ut at det var på tide med en piknik! Tenk så deilig med avkjølende godt gress mot maisen når man er varm. Bildene i dag blir dermed fra hagen!!

 Gudrun i utestua
 
 Arna sjekker ut trange og utilgjengelige plasser...
 
 "Hmm... Lukter både fremmed og kjent her..."
 
 Tante Jenny er den eneste av de voksne som godtar nærkontakt enda. Hun er veldig snill, til og med når Tango mener at halen hennes må være en ny draleke...
 
 Tango og Arna måler krefter
 
 Tøybamsen er gøy, kan du tro!
 
 Gudrun og Enja snuser på gress for aller første gang!
 
 "Wow!! Dette er livet, altså!!"
 
 Enja måtte smake.
 
 Litt vanskelig å tygge...
 
 Gudrun løp hit og dit og storkoste seg!
 
 Tangos første møte med utelivet. Han snuste godt på den friske lufta.
 
 Kjempedeilig, syns han.
 
 Gudrun og Tango
 
 Tango lurer nok på om han skal sove litt..
 
 Frodos første møte med gress.
 
 "Tenk så stor verden er!!"
 
 Arna syns det var herlig med gress under potene
 
 Sitter og snuser inn alt det nye
 
 Besøk av Heidi og Thomas er alltid pop hos de voksne
 
 Frodo hopper og spretter
 
 Gudrun og Tuula leker. Donna har nå fått sitt nye navn, nemlig, og vil ikke hete Donna mer.
 
Arna sovnet rett og slett..
 
Valpene likte virkelig pikniken i dag, så det vil gjentas i morra dersom været er like bra.
 
To av valpene, Arna og Tuula, har nå blitt valgt av sine fremtidige familier. Arna flytter til Sarpsborg og Tuula til Larvik. Det føles godt når ting faller på plass og helt spesielt å se bildene nå som de vet hvem som er deres.
 
I dag fikk valpene kjøttdeig og det var pop!! Den første porsjonen forsvant med en gang, så jeg måtte tine en til med det samme. Foreløpig står det mat fremme til valpene hele tiden. Dette fordi de fremdeles får hovedmåltidene av Ayla. Etterhvert som de spiser mer fast føde, går vi over til måltider for å ha en viss kontroll med hvor mye de spiser.
Ayla sover ikke sammen med valpene om natten lengre. Hun hadde en tendens til å vandre mye ut og inn til valpene og skapte med det mye uro. De våknet jo hver gang og det hele ble masse stress til ingen nytte. Nå sover de roligere men Ayla må inn et par ganger likevel for å gi melk, så vår søvn er litt oppstykket.... Tror likevel valpene har godt av å merke forskjell på dag og natt. De virker veldig fornøyde i allefall.
 
Nå er det natta for store og små her. Ha ei fin helg! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar