torsdag 9. mai 2013

1 uke!! og en dag ...

Tenk at jeg ikke fikk blogga i går, på 1 ukes-jubileet!!! Sånn er det å være travel..... Først jobb og så kurs på kvelden. Men, timene hjemme ble stort sett tilbragt ved valpesengen og jeg fikk tatt ukesportretter! :-)


Dette er Arna, den førstefødte. Hun veide 207g da hun ble født. Etter ei uke veier hun 502g. Hun er den nest minste jenta og den mørkeste. Veldig fine farger på bildene, så hun er et yndet foto objekt.


Her er Tango. Det er eieren hans som har funnet navnet, så kallenavnet hans, Cesar, vil ikke brukes mer. Han ble født som nummer tre i rekken og var en stor og kompakt gutt. Han har en vidunderlig mørk farge og er en rolig godgutt! Han veide 320g da han ble født og 702g etter ei uke.


Her er Donna, født som nummer fire. Ei stor og fin jente og den eneste sorte i kullet! Donna er alltid fornøyd! Hun veide 256g da hun ble født og 573g etter ei uke.


Her er nummer fem, Enja. Hun er spesielt pen med den fine tegningen i panna. Hun er den største av jentene og veldig glad i mat. Hun vrimler litt når hun skal veies, så det kan være en tålmodighetsprøve. :-) Enja klarer seg selv og finner maten okke som. Hun er nesten like mørk som Arna og Tango. Hun veide 252g ved fødsel og 575g i går!


Født som nummer seks av valpene men alltid først i matkøen! Frodo er som julenissen, han får liksom aldri nok snacks. Han labber rundt i kassa og ender ofte inne i et hjørne eller med panna mot veggen. Om han ikke sovner der, er han flink til å si ifra at han ikke er fornøyd. Han er litt lysere brun, ligner litt på mammaen sin, faktisk. Frodo var og er størst. Han veide 347g da han ble født og 742g etter ei uke.


Gudrun var valp nummer syv og kom som en liten overraskelse. Vi var i grunnen sikre på at vi hadde fått alle valpene, men jammenmeg tok vi ikke feil der! Gudrun er minst i kullet, men bortsett fra en dag da hun var på diett eller noe, legger hun på seg jevnt og trutt! Spørs om ikke hun blir sjarmbomba i kullet. :-) Gudrun er, selv om det ikke alltid ser slik ut, litt lysere enn de mørkeste og litt mørkere enn Frodo. Hun veide 211g da hun ble født og 433g etter ei uke.

Som en tommelfinger regel sies det at valpene skal doble vekten sin i løpet av den første uka. Det har alle våre gjort, til og med med margin. Det er betryggende!
Bildene på lammeskinnet ble jo ikke de beste, siden de fleste valpene ble kjempemørke, men skal det være søtt, så skal det være søtt!! Etterhvert kan jeg jo flytte fotoseansen til et lysere rom og til og med utendørs når det blir varmt nok! Gleder meg til å ta bilder uten blits! Valpenes pels er så blank at det blir så masse gjenskinn med blitsen. Men det er jo et luksusproblem! :-D

Her er noen bilder tatt i dag:

 Donna. Viser tydelig hvorfor de ligner på små flodhester. :-D
 
 Donna drømmer om mat.. :-)
 
 Verdens skjønneste små bakbein! :-) Gudrun
 
 Frodo
 
 Tango
 
 Gudrun (Det hun har på ryggen, er tørket morsmelk... Noe skikkelig kliss!)
 
 Tango
 
 Tango sover, lettere henslengt...
 
 Jentene: Arna, Gudrun, Donna og Enja
 
Guttaboys: Tango og Frodo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar