mandag 18. januar 2010

En litt kjedelig dag..............

I dag måtte vi til dyrlegen med Jenny igjen.. Hun har vært litt tufs i en ukes tid og jeg kom frem til at det var kjeven hennes som var vond. I går kveld trakk hun seg bort fra oss alle og var litt mer enn tufs. Da vi skulle legge oss ville eller kunne hun ikke hoppe opp i senga. Med god hjelp kom hun seg opp og lå under dyna mi. Det var som å ha en liten vibrator ved siden av meg! Jenny ristet og skalv og vi bestemte oss der og da for å gå til dyrlegen så fort vi hadde mulighet i dag. I dag morges ble Jennys feber målt til 40,2 så det var helt klart at hun igjen var blitt syk. Sigurd hadde ikke tid til å ta imot oss før på ettermiddagen, men så lenge Jenny fikk være i ro så hadde hun det greit. Igjen var hun så snill og tapper hos dyrlegen! Hun finner seg i alt uten å kny, så hjertene våre svulmer helt over av stolthet! Dessverre måtte Sigurd igjen fortelle oss om denne forferdelige tilstanden som kalles Autoimmun lidelse... Jenny viser alle tegn på å ha det, hun har bare vært frisk i litt over to måneder og er nå syk igjen med lignende symptomer.. Denne gang er det ikke nakken som er vond, men musklene i hodet. Neste gang kan det være andre muskler som rammes, mest alvorlig er det om hjertemuskelen rammes. Det er dødelig...
Det er blitt tatt blodprøver spesielt for autoimmune lidelser, som nå sendes til Tyskland for analyse. En gang i neste uke får vi svaret. Om det skulle vise seg at Jenny lider av dette svineriet, er det flere ting vi kan forvente oss: Hun kan ikke brukes i avl. Hun vil bli syk med ujevne mellomrom og medisinen er kortison. Etter en tid kan hun få bivirkninger av kortisonen. Tiden mellom sykdom kan bli kortere og kortere.
Forrige gang Jenny var syk, valgte vi å ikke tro på disse dystre spådommene, men nå kan vi ikke la være lenger. Å se vår viltre, muntre og deilige Svime bli redusert til en skygge av seg selv, skjelvende og elendig, er litt av en belastnig! Vi lider med henne og skulle ønske vi kunne overta hele dritten!

Jenny, 6 uker gammel


Jenny på Dal


Fine Svima....
La oss håpe dyrlegen tar feil..... Sukk!

2 kommentarer:

  1. Nei og nei:o(
    Hjerte mitt griner,stakkar lille deilige svima.
    Håper prøvene viser noe annet.

    Tenker på dere enda mer en til vanlig nå.

    Trøsteklem fra Anita og Troja

    SvarSlett
  2. Føler virkelig med dere!
    Søte snille lille Jenny som er så modig!
    Håper også prøvene viser noe annet og mer optimistiske spådommer enn dette.
    Ha det så bra dere kan, og suss ekstra masse på den tøffe lille frøkenen!

    Gode klemmer fra Lene, Cahir, Ciara og Ozzy

    SvarSlett