tirsdag 11. juni 2013

5 uker og 6 dager...

Nei huff og huff..... Hva er det som skjer? Jo, tiden går så altfor fort, det er det som er feilen!! Lørdagen ble tilbragt sammen med familien til Tuula og matmor til Tango. Veldig veldig koselig!!! Det var en nydelig dag og vi satt på terrassen og ble kokt mens valpene sov. Og det gjorde de lenge.... Som det har vært på hver eneste varme dag, så hadde valpene en aktiv periode tidlig på morgenen og sov mer eller mindre til kvelden igjen. Typisk når man har besøk og vil vise dem frem fra sin beste side!
Jeg filmet dem på kvelden og da er det fart i dem. :-) Her er linken til den: Charlie-valpene 5 uker

Jeg har også tatt noen bilder...

 Vannmelonparty!
 
 Tassi har ferten av noe godt!
 
 Tuula og Tango
 
 Tuula konsentrerer seg om å tygge..
 
 Tango er også konsentrert
 
 Så er det på tide å leke igjen
 
 Frodo og Tango... Gutter, altså...
 
 Tuula i farta!
 
 Valpebasseng! Ca tre cm dypt..... Og ganske stort....
 
 Tango drikker og Tinde lurer på om hun ser havet....
 
 Frodo på gresset
 
 Tango gravde dette hullet og prøvde så å sove i det....
 
 "Nå skal vi sove!"
 
 Tango sover allerede
 
  Téma sover også
Til slutt endte de i en haug i plysjsenga.
 


Valpene spiser mer mat nå og jeg har eksperimentert litt.... Valpene får valpeknotter som hovedfôr, men det er ikke alltid de vil ha det... Jeg tror ikke at de vil sulte ihjel ved siden av ei full skål med knotter, men det er jo litt greit at de spiser med iver innimellom... Vi prøvde rå kjøttdeig og det var litt godt. For å unngå salt, kjøpte vi kylling- og svinekjøttdeig. Det var ikke populært! Ææærk! Så kokte jeg den og da var det godt! Veldig godt! Så godt at de helt sluttet å spise knotter..... Hmm... Vi har også gitt dem geitemelk. Dette fordi den er næringsrik og en fin introduksjon til å lære å drikke. Men nå satt vi altså med seks valper som bare drakk geitemelk og spiste kokt kjøttdeig.. Det er jo ingen god løsning. Vet ikke hvordan næringsinnholdet i kjøttdeig er, i forhold til hva de trenger som små voksende pelsbylter. Jeg måtte derfor gjøre en endring. Det ble til at knottene serveres med geitemelk istedet for vann, med litt kjøttdeig blandet inn. Vannskålen ble flyttet fra et hjørne og ut midt på golvet. Da begynte alle valpene å drikke vann! Jepp, så enkelt var det.
Nå får valpene oppblødte knotter og tørre knotter om hverandre. De syns det er litt gøy med tørre knotter, for de må jo tygges. Da Anita La kom på besøk, hadde hun med oppkutta griseører. Det var pop, kan du tro!!! Noe de virkelig måtte tygge på! Jeg har også gitt dem rå kyllingvinger med stor suksess. Dette er virkelig noe de liker og også kan tygge en stund på. Tror samtlige har prøvd å svelge den hel, men med erfaring kommer læring, så nå tygger de ordentlig før de prøver å svelge.

Alle sammen har vært med ned på grusbanen nå. Det var stor stas! Til å begynne med lurte de jo på i hvilken verden de var havnet, men det tok ikke lange tiden før de løp rundt. Den som løp først, var faktisk Tuula! De ble bært ned, men måtte klatre hjem igjen. De var kjempeflinke og kom seg opp uten hjelp! Og alle sammen løp lykkelige inn i hagen igjen.
Nå planlegger vi den første bilturen og det blir spennende! Vi må til Dal for å klippe gresset og da får hele gjengen være med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar