søndag 8. januar 2012

Båltur

I dag ble vi invitert på båltur på Dal av Thomas og Heidi!! Vi var knallheldige med været: Vindstille og overskyet men ikke noe regn! Helt herlig! Vi gikk opp på Kjørklevvollen (Kjørrkle-vållen på folkemunne..) og her var det ikke så kaldt. Dal ligger, som navnet sier, mellom høye fjell og bekken gjør at det er veldig rått og kaldt når gradestokken ligger såvidt over 0 grader, men på Kjørklevvollen er det fint kan du tro!
Thomas fikk bålpanne til jul og hadde lyst til å prøve denne, mens Jarle fikk bålstativ. Thomas hadde forberedt det reneste goumetmåltidet, bestående av biffkjøtt, båtpoteter, løk, vårløk, sopp og hvitløk!!! Kan tro vi koste vårs!!! Pølsene vi hadde med, ble en god dessert. Mens vi ventet på at bålet ble varmt, drakk vi kakao. Jeg bygde og tente bål og det brant så lystig, atte!!! (Veldig stolt av mitt bidrag!)
Jonas er en skjelvende hormonbunt og Ayla er ei lystig lita jente, så de to måtte finne seg i å stå bundet i hvert sitt tre.... Pipingen var i stereo.....lenge...... Bålet knitret og smalt, så Jenny var sikker på at vi hadde gjemt kinaputter i det.... Lexie var smulehunden som forsynte seg av alt som havnet på bakken.
Her er bildene:
 Vi venter på at bålet blir varmt

 Lexie venter på mat.....

"Ååååå hjelp...."
 Jarle diskuterer alternativ bruk av bålstativet.............

 "Skal jeg liksom stå her???!!!"

 "Dere er så dumme..."

 Thomas lager mat

 Mange som gleder seg her!

 Sett noe så fristende!!!

 SUUUUKK!!!

 MMMMM!!! Kjempegodt!

 "Kan jeg få mer?"

 Å grille pølser på stativet var jo bare en drøm!


Tusen takk Heidi og Thomas, for en super dag!!!!!

2 kommentarer:

  1. Den nærmest antikke Nompen8. januar 2012 kl. 19:11

    Himmel og hav så koselig det så ut!!!
    Men JØSS! Jeg syns ikke det er lenger siden enn i fjor at vi var ved Ronevannet vinterstid og brant bål, og gikk på skøyter (...hm...) og Thomas var 4år!!! Når jeg ser på han så er det jo minst 1 meter siden, men hvor i all verden er alle årene innimellom blitt av??
    Får en jamen til å se alderen, ikke bare kjenne den... :-)

    SvarSlett
  2. Dette så skikkelig vårlig ut, jo!
    Fikk nesten påskefornemmelser, sånn midt i vinternatta.
    Det var tydelig at alle koste seg skikkelig med deilig mat og hyggelig selskap i goværet (eh.. nesten alle... muligens ikke de to "hormonerne" som måtte holdes fra hverandre...)
    Dere er jammen heldige som har hverandre!

    SvarSlett