lørdag 20. november 2010

Stemningen er på topp......

Nok en dag med piping og organisering... Hva er verre enn hannhund og tispe under samme tak i løpetiden?? Jo, hannhund og mange tisper under samme tak i løpetiden!! Og verst av alt: Når de ikke får løpetid samtidig!!
Jeg vet at vi visste om dette på forhånd og bla-bla-bla, men det er ikke her problemet ligger. Problemet er hvordan vi best kan takle dette, alle sammen. Vi blir MØKKLEI Jonas sin piping, men han er faktisk uskyldig midt i det hele! Jeg er sikker på at han har fysisk vondt, med løpetid i nesa hele døgnet og så nærme. Vi kan ikke kjefte på ham og det nytter ikke å avlede ham når vi er i de verste dagene. Uansett hvor mye vi prøver, har vi bare halve oppmerksomheten hans..
Jenny har det nok ikke som normalt, hun heller. Alle instinktene forteller henne at hun bør respondere på Jonas sine invitter, hele kroppen og sinnet hennes er klar for det, men hun får ikke lov.. Prøver vi å snakke til henne, blir hun fryktelig lei seg og kan ikke skjønne hva vi kjefter på.. Det er da helt normalt det hun prøver på??
Så er det Ayla og Lexie da... Lexie liker ikke bråk og har en tendens til å ta på seg all skyld... Vår sinnstemning smitter fort over på henne og vi må passe oss så hun ikke går rundt og demper heler tiden. Ayla er lykkelig uvitende om alt dette, men hun er midt i en læringsprosess og har ikke godt av å få høre "gå og legg deg!" hele tiden... Gjett hvem som aldri vil lære å gå og legge seg etterhvert?

Så folkens, det er ikke bare selve løpetiden og det fysiske problemet med hannhund/tispe vi sliter med. En fullstendig omlegging av rutinene, årvåkenhet rundt vårt eget humør og organisering til beste for alle, fungerer en liten stund, men så glemmer man seg og gjør som normalt og plutselig er rene helvete løs!! Himmalaya!! Det er ikke lett, gitt! Og vi gleder oss masse til Jenny er over stå-dagene sine!!!

Nå venter en ny lyktetur i mørket, men i kveld blir det hundre ganger bedre enn i går: DET ER SNØ UTE!!! O-lykke, o-lykke!!! Jeg gleder meg!
Jeg tok noen bilder da vi var ute tidligere:
                                                   "Hmmm... Hva er dette hvite??"

                                             "Det smaker som vann! Godt!"

                                                "JUHUUU!!!!!! Dette er gøy!!"

                                        "Hva syns du, Jenny? Er det ikke genialt??!!"
                                              Jenny er klar for tullball i snøen.

                                            Full fart og stormende jubel!

                                        Lexie liker også snøen! (Har hun ikke et litt moderlig blikk???!!!!)

                                  Jonas sin tur å være løs. Venter på Jenny........
Jeg nevnte at Lexie har begynt å leke med Ayla og her er beviset:




Ayla er litt satt ut av all denne oppmerksomheten av selveste sjefen sjøl, men at de koser seg er det ingen tvil om!

Nei, nå vil villbassene ut igjen! Ha en fin kveld!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar