lørdag 20. april 2013

7 uker!!

Ja, nå er vi godt over halvveis og Ayla fortsetter å vokse. Denne siste uken har vært fin for henne. Hun er absolutt ikke dårlig og har vært mer aktiv enn på lenge. Hun har begynt å finne pinner når vi er på tur og det er en stund siden sist. Vi kaster selvfølgelig ikke pinnen og hun virker ikke fornærmet på oss. Hun har ikke vist tegn til å ville finne seg et hi noe sted og hun viser ingen interesse for valpekassa. Hun regner nok med at valpene kan bli født i vinduskarmen og flytte ned i sofaen etterhvert....... Denne plassen er nemlig fremdeles en av Aylas yndlingsplasser:


Jeg syns Ayla har lagt på seg noe voldsomt denne siste uka, men bildet viser det ikke..... Her er hun i allefall, så kan du se selv:

 7 uker
 
 "Jeg er ikke så tykk når jeg sitter!"
 
Ser enorm ut i enkelte stillinger....
 
Man lurer jo fælt på hvor mange som er der inne, så jeg har funnet frem noen sammenlignings-bilder:
 
 


Her er lexie og Janka, med henholdsvis 10 og 11 valper på vei
Og her er Ayla:
 
Selv om man ikke kan si noe på dette tidspunkt, så øyner jeg nå et lite håp om at vi ikke slår norgesrekorden denne gang. :-)
Valpene vil i løpet av denne uken få pels og følehår på snuten. Tærne vil få klør og tredeputene er ferdige. Valpen ligner en liten hund og skal bare vokse seg ferdig. De kan ikke leve utenfor livmoren enda. Nå veier valpen ca 1/4 av fødselsvekten og vil i løpet av uken vokse til ca 1/2 av fødselsvekten.
 
Solen skinner og vi koste oss i skogen. Våren kommer mer og mer, heldigvis, og fuglesangen er flott!! Spesielt koselig er det at Bokfinken synger så intenst nå. Det betyr at hunnene er tilbake fra Syden og vi får ikke mer snø!!!
 


Fine Bokfinken!
 Det er nemlig slik med Bokfinken at hunnene drar sydover på vinteren mens de fleste hannene blir. De besøker fuglebrett og venter på våren. Denne vinteren har vel vært en av de lengste på mange år! Fastelavensria kom lenge etter fastelavens og lagde som vanlig kaos. Da alle andre ventet på våren, visste jeg at vi hadde ett snøfall til i vente.... Nemlig Bokfinksnøen!! Den kommer som et siste stikk fra Kong Vinter, men blir heldigvis ikke liggende. Når Bokfinsnøen smelter, begynner Bokfinken å synge, for da er hunnene kommet hjem igjen og våren kommer med den!
Men noen blir ikke helt ferdige med å lovprise snøen....
 
 Jenny og Ayla ruller seg......
 
 Så deilig, atte!!
 
 Blir liksom aldri ferdig...
 
Vi gikk inn for å sjekke badeplassen:
 
 Bare is!! Badesesongen er LANGT unna enda!
 
Paddebukta har så vidt begynt å tine....
 
Fornøyde Bisser på vei hjem!
 
 
Ha ei riktig fin helg!



1 kommentar:

  1. Så kos! Takk for kjempekoselig søndags-besøk! Jeg kommer til å leve lenge på minnene om vår kreative vårtur, med innlagte kave-pauser, og masse latter! Neste gang dere kommer, har bokfinken lovet oss at det er snøfritt:-) Ha en super uke!
    Klemmer fra Bygdehexa &co.

    SvarSlett