lørdag 13. april 2013

6 uker!!

Denne siste uka har ikke gått like mye på skinner som de foregående..... Ayla mistet apetitten på onsdag, men det tok vi ikke så tungt. Hun begynte å spy og kvittet seg effektivt med frokosten og det hun ellers måtte ha i magen. Mye vasking, men fremdeles ikke bekymret. Hun ville heller ikke ha mat på torsdag og begynte å vise at hun følte seg uggen.. Vi satte vår lit til fredagen! Da ville hun nok bli sitt gamle jeg igjen, tenkte vi! Fredagen kom og det var ikke mulig å få i henne så mye som en knott, engang! Hun så virkelig dårlig ut og det var ikke så gøy lengre. Hun lå som en kluss og ville ikke engasjere seg i noe. Hun ville ikke på tur og lå helst inne og var elendig... Selv om jeg vet at dette er normalt på dette stadiet i graviditeten, begynte jeg jo å bekymre meg. Jarle ble eltet avsted på apoteket, for termometeret vårt hadde selvfølgelig bestemt seg for å være tomt for batteri!!! Hun kunne jo ha skyhøy feber!!!! Hun kunne jo feile alt mulig og her satt jeg med hendene i fanget og lot henne svinne bort foran øynene på meg!!!!! Tanker er farlige ting, gitt.....
Jarle kom hjem med flunkende nytt termometer og jeg fikk konstatert at Ayla ikke hadde feber... Neivel nei..... Men hun ville fortsatt ikke spise.....
Av alle ting så skulle både Jarle og jeg delta på kurs denne helgen! Kynologikurs. Jeg toet mine hender og så for meg hvordan jeg satt og lærte om hund og hunderaser mens Ayla lå hjemme og nærmest sultet ihjel!! Jarle foreslo at han skulle være hjemme og så kunne jeg gå på kurs. Snille Jarle!!! Men det hjalp jo ikke på min bekymring likevel. Jeg kunne jo ikke sitte på kurs og lære om hund mens Ayla lå hjemme, på Jares fang sikkert, og likevel holdt på å dø!!! Ayla på sin side, tok ingen notis av mine bekymringer, hun ville helst bare ligge i fred.
Vi bestemte oss derfor for å gå på kurset i går ettermiddag og heller gå hjem litt tidlig i tilfelle mine nerver slo seg helt klikk. På kurset la jeg frem mine bekymringer for en som heter Steinar. Han har drevet oppdrett i mange år og hatt utallige kull. Han så bare dumt på meg.............. "Det er jo slett ikke unormalt! Hun kan gå fire-fem dager uten å spise, men til slutt blir hun sulten igjen og alt blir normalt igjen." FIRE-FEM DAGER????? Herremiti!!!!! "Bare la henne være i fred, hun har det best slik når hun er så kvalm." Hva??? Burde jeg ikke være der og holde henne i poten???? Jeg måtte rett og slett innse at min innblanding i Aylas tilstand kanskje ikke var det beste for henne likevel.......
Vi har derfor bestemt oss for at vi begge skal være til stede på kurset og jeg skal prøve å ikke bekymre meg gammel og grå!
I dag kjørte Jarle hjem i lunsjen og gikk tur. Ayla var fremdeles tufs og ville ikke ha mat. Han tok dem med i bilen så jeg fikk sett og susset på dem. Det var godt!! (For meg, jeg tror ikke Ayla brydde seg så veldig....)
Da vi kom hjem etter endt kurs i kveld, prøvde jeg å gi henne litt ris... HUN VILLE HA DET!!!!!! Dermed fikk hun masse ris og godbiter til dessert!!! O LYKKE!!!!!! Humøret hennes var bedre og lyden var på plass igjen da vi gikk tur!!! Lettelsen min var enorm!!!
Og da må man ta bilder:
 6 uker (etter tre døgn med faste!!!)
 
 Glad Snupseplupse på tur!
 
 "Du er bekymret helt uten grunn!"
 
Humøret er på topp igjen!
 
Her er et bilde av hvordan valpen ser ut i uke fem:
I løpet av denne uken som kommer nå, vil øyelokkene lukke seg, øreflippene vil dekke ørene og tærne vil skille lag og se ut som små poter. Pigment vil være synlig og forkjellen på gutter og jenter vil være tydelig. Det er også mulig å høre hjerteslag med stetoskop, så jeg vet hva jeg skal få tak i snarest!!
Valpene er nå rundt 4,5 cm lange og det er denne raske veksten som gjorde at Ayla følte seg så dårlig. Nå er det nemlig noe som presser på de indre organene hennes og det kan medføre kvalme. Bukskinnet hennes begynner nå for alvor å måtte strekke seg og valpene vil fortsette å vokse jevnt og trutt.

På onsdag var det årsmøte i Hundeklubben og jeg ble, sammen med mine to gode venninner Anne og Anita, tildelt klubbens høyeste utmerkelse:

Vi ble Æresmedlemmer av Kristiansand Hundeklubb!!!!
 
 Fnisete tøysejenter!!
 
Jeg er veldig fornøyd!!!
 
Nå skal vi nyte resten av helgen og gi Ayla masse mat! :-)
Ha det fint!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar