mandag 20. juni 2011

Tur til København

Denne helgen tilbragte vi i København sammen med Nina og Jimmy. Vi hadde det kjempekoselig, hvilket vi har hver gang vi er sammen med dem. Lite ante vi, første gangen vi reiste til Danmark for å møte ØP'en, at vi skulle finne "familie"!! Men det var nettopp det vi følte da vi møtte Nina og Jimmy. Vi har holdt kontakten i alle årene etterpå og sees så ofte vi har mulighet til det. Ikke ofte nok, sier jeg bare!! Jeg gleder meg allerede til neste gang og skulle ønske Danmark kunne rykkes løs fra Tyskland og klistres fast på Sørlandet!
Mens Jarle gikk på museum (hver sin lyst...) og Jimmy var opptatt med nabolagsfest, gikk Nina og meg tur på stranden. Det blåste noe helt sykt og regnet lå tungt over hodene våre, men for en fin tur vi hadde likevel!! (Hver sin lyst, antar jeg...) Og vi pratet og pratet om Bissene og planene fremover. Jeg måtte holde et våkent øye med Ayla og Jonas for nå er de lette på tråden begge to! Tror Ayla la romantiske planer hele tiden og Jonas messet "Jeg vil, jeg vil!!" i sitt ensporede hode... Da en fremmed fox terrier blandet seg i selskapet, måtte vi avslutte turen og kjøre tilbake til hotellet. Det får holde med en amorøs hannhund, takk!
På kvelden spiste vi sammen på en kjempefin gresk/italiensk restaurant. Jimmy overlot nabolaget til seg selv og ble med på middagen. Kjempekoselig og fortreffelig mat, kan man ha det bedre??
Dagen etter var det tid for utstilling, Københavnervinner til og med. I tillegg til Jonas og Jenny, skulle Mila stilles. Hun er datter til Lucie, Lexies søster, og halvsøster til Ayla. (De har samme far) Jens, Milas eier, var en kjempekoselig kar som mente at uansett hvordan det gikk i ringen, så visste han at han hadde den fineste hunden! Man kan jo ikke annet enn å like ham!
 Jens og Lillekjærs Mila

 Lillekjærs Mila, utrolig lik Lucie!
Så kom turen til at vi skulle i ringen. Jonas var, mildt sagt, fraværende... Hans oppgave i livet var ene og alene å holde regning med Ayla. Den flørtejenta kunne jo finne på hva som helst hvis han tok øynene fra henne!! Til tross for dette sto han fint for dommeren og hans grundige gjennomgang. Aldri er vel alle vinkler, mål og forhold sjekket så nøye som i dag! Men Jonas sto så fint atte! På løpingen var han derimot helt fjern.... Han virret som ei kompassnål mot Ayla! Løp i sikksakk da vi løp bort fra Ayla og altfor fort tilbake igjen.. Han padlet og jeg vet ikke hva... Ikke hans fineste løp, i allefall! Men på bildene ser det riktig bra ut likevel:

Skjønne Duttebassen!!
Dommeren likte Jonas godt og ga ham alt likevel! Eneste han trakk på, var at han ønsket mer masse på Jonas. (Heldige Jonas, nå får han mer mat!) (Selv om det ikke står høyest på hans ønskeliste akkurat nå...)
Så var det Milas tur i ringen. Hun har vært på utstilling en gang før, da var det Nina som lånte henne. Denne utstillingen var Jens' første og han var så flink! Mila førte seg fint og hun fikk Excellent!



Så var det Jennys tur og hun er jo som vanlig helt utrolig sjarmerende! Det var litt trangt rundt ringene, så hun syns det var litt pyton å stå der og vente på tur...
"Får ikke luft....."
Men da hun kom inn i ringen og fikk litt luft rundt seg, så var hun storfornøyd!


Jenny slo Mila i Beste tispeklasse, men Mila fikk Cert'et og vi gratulerte Jens masse for kjempefin prestasjon! Han var fornøyd, men ante nok ikke hvor flink han egentlig hadde vært! :-D
I konkurransen om Bir og Bim seilte Jenny opp og slo Jonas uten problemer. I dag var hun bare MYE flinkere enn ham og førte seg storartet, så dette fortjente hun! Vi prøvde oss på et bilde sammen med dommeren, men det var ikke lett!! Jonas ville fremdeles holde et øye med Ayla og Jenny ville bare sitte..... Ai-ai-ai... Dommeren fikk nok ikke det beste inntrykket når det gjelder vår evne til å stille hundene opp, nei..



 Men flinke er de jo uansett, syns vi!!

Den store fristerinnen.....

 "Er hun ikke søøøøt????"

"Ops! Må passe på!!"

"Blir så trøtt av alt det kjæresteriet, altså!!"

"Vi blir helt hauegale av det gnavet ditt Ayla!"

Tusen takk til Nina som har tatt alle bildene!!!

Nå som utstillingen var over, måtte vi vende hjemover igjen... Så fort tiden går når man har det koselig!!! Men, på grunn av Ayla og Jonas så skulle det bli godt å komme hjem igjen. Det er ikke så lett når man er hele gjengen sammen på et lite hotellrom... Voldsomt vanskelig å holde de to turtelduene fra hverandre!!! Og da roen endelig senket seg, lurte Jarle fært på hvordan han skulle få plass i sengen....
På den ene siden ligger jeg, den andre er full av Bisser, gitt... Hihi! Men vi gjør som alltid: Sover i vinkel og lurer på hvorfor vi er så kranke i ryggen på morraen! :-D

Nå er vi vel hjemme og dagen går med til å kjærlighetssikre leiligheten. Bissene må fordeles og dørene låses.. Doturene i hagen må gjøres i to omganger og Bissene (i allefall Ayla og Jonas) syns fordelingen er HELT FEIL!! Vi skjønner jo ingenting! Vi teller timene til løpetiden er over for denne gang... Forhåpentligvis kan vi begynne å slappe av til helgen. Uff, lenge til...

Ved den kroen vi lå på fra fredag til lørdag, Hejse Kro, fant vi dette lille huset på baksiden:
Klokka var 23:00 og det sto "Open" i vinduene..... Som ellers var helt tildekket...

 Med velougardiner (ROSA!!) og persienner.....

Wow! Er det et såkalt gledeshus??? Midt i et veikryss, in the middle of nowhere..... Med bare ei kro og en bondegård til nabo... Lurer på om de har rushtid i det hele tatt...??? For et liv...

Jarle er ute med Duttebassen og nå skal vi jentene ut en tur. Kan tenke meg de skal kose seg etter en helg mer eller mindre i ro. Da skal det nok bli godt å komme på ekornjakt igjen!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar