søndag 5. juni 2011

SKK Vänersborg

Denne helgen reiste vi til Sverige for å prøve å få det svenske championatet på Jenny og Jonas. Om vi lykkes, ville de kunne titulere seg som Nordiske Champions.
Vi hadde begge fri fredagen, så vi kunne komme oss tidlig avsted. Vi hadde en avtale om å møte valpeinteresserte i Moss og det gledet vi oss til.
Vi hadde ikke kjørt så langt da vi kom på noe vi hadde glemt! Ormekur!!! Den ekle lille bendelormen finnes jo nå også i Sverige, så vi måtte gi hundene en kur før vi reiste hjem igjen!! Heldigvis holder det med et egenmeldingsskjema, så vi slapp et besøk hos vetrinær (med helgetillegg!!), men pillene måtte vi jo ha uansett. (Man kødder IKKE med den bendelormen, så følg reglene!!) Passert var både vår dyrlege, Sørlandssenteret og Sørlandets Dyreklinikk, så vi kjørte innom apoteket i Lillesand. Nei, der hadde de ikke Droncit og det som verre var: Leverandøren var tomme også! Jaha... Dette kunne jo bli et problem.. På vei ut av Lillesand, med planer om å måtte besøke hver eneste by på vår vei, kjørte vi forbi en dyrlege!! Jeg løp inn og hun kunne hjelpe!! Vi fikk piller til alle hundene og kjørte lykkelig videre. Neste gang vil jeg prøve å huske på dette før vi reiser hjemmefra! :-)
Vi kom oss greit til Horten og kunne kjøre rett på ferja. Heldiggriser, altså!! Paret vi skulle møte i Moss var på plass og Bissene ble sluppet ut på en parkeringsplass. De oppførte seg så eksemplarisk at jeg håper dette paret leser nøye alt som står på hjemmesiden, så de skjønner at de ikke alltid er så rolige! :-D I en hekk rundt parkeringsplassen satt det, av alle ting, en katt!!! Heldigvis gadd den ikke løpe avsted, ellers hadde den nok hatt en hale av ivrige Bisser etter seg...
Vi tok oss tid til litt harryhandling på Svinesund og litt mat, før vi kjørte videre mot campingplassen. Vi skulle ligge på Ursand Camping og denne anbefaler jeg til alle!!!! http://www.ursandscamping.se/  Den hadde en NYDELIG beliggenhet, midt i skogen (som var FULL av turstier!!) rett ved Väneren. Hunder var velkomne i alle hytter og akkurat denne helgen tror jeg det bjeffet over hele camp'en.
 Bissene sjekker ut Väneren

 Spesielt med en innsjø som er så stor at den har horisont!

 Jarle og Bissene mellom Väneren og campingplassen

 Morgenstund på altanen!

 Bissene passer på

VaktBissen!
Blant alle hundene på campingen, vakte denne lille snuppa vår oppmerksomhet:
Sett noe så søtt?? Hun viste seg å være blanding av Jack Russel og Chihuahua. 9 år gammel!!!


Været var bare NYDELIG, endelig sommer og varme!! Vi reiste til utstillingsområdet i god tid og satte opp camp rett ved ringen.

Bissene hadde hele teltet for seg selv og koste seg masse!

Når man er på utstilling, sjekker man jo alltid hva slags andre raser som finnes der. Noen interessante? Denne gangen var vi heldige i vår ring! Vi så blant annet en Dogo Argentino:

Ei veldig sjarmerende tispe som vant over to hannhunder!
Og... Mitt livs høydepunkt, nesten!! Da vi fikk PM'et og så at denne rasen skulle inn i ringen vår etter oss, fikk jeg sommerfugler i magen øyeblikkelig!!! Jeg har bare sett den på bilder og hadde ikke trodd jeg skulle få treffe den i virkeligheten noengang! Den er kjempeforbudt og burde visstnok ikke finnes andre steder enn i helvete..... Men her var den, ved VÅR ring!!!!! Og var den manifestasjonen på Hunden fra Helvete??? PÅ INGEN MÅTE!!!! Møt Tosa Inu:





De var akkurat som jeg hadde sett dem for meg: Store og med et majestetisk uttrykk!! Det jeg IKKE hadde ventet meg, var mottagelsen jeg fikk da jeg andektig nærmet meg de tre hundene og eierne deres: Alle hundene kom meg logrende i møte og ga meg en suss!!!! JEG HAR FÅTT UTALLIGE TOSA-SUSSER!!!!!!!!! De bunket meg med de massive kroppene sine og jeg kunne kose og rufse på dem alt jeg ville!
Da jeg omsider gikk tilbake til campen vår, var jeg helt salig og full av Tosa-suggel! Jeg vil aldri vaske meg!!!! Å SUKK!!!!!! Dette var en STOR opplevelse for meg!

Tiden nærmet seg for vår tur i ringen. Jenny og Jonas ble luftet og jeg syns de var rolige, fine og klare til dyst. La meg bare si først: Denne utstillingen anbefaler jeg!!! Området var stort og flott med plenty av plass mellom ringene!! Ingen trengsel og ikke et snev av stress noensteder! Utrolig behagelig!
 Jonas møter dommeren Karl Erik Johansson


 Kritikken skrives og dommeren liker hva han ser!!!

 Jenny er, som vanlig, kjempeflink!!


I siste runde vant Jonas over Jenny. Dommeren hadde aldri dømt en Black/Tan før og likte ham veldig godt! Jeg tror også at Jonas viste seg bedre i bevegelsene enn Jenny. Flinke Bissene våre!!!
 Se så mye stas de fikk!!!!

 Jenny med hele premierekken!

"Hehe! Jeg ble BIR!!"

Været var jo nydelig og vi var ute i sola fra kl 9:00 til vi reiste hjem, ca kl 15:00.... Anki, Jazzas eier, var der med to av sine Tyske Pinschere og kom bort til oss etter at hun var ferdig i ringen sin. Vi kjaset og kjaset og det var så koselig!! Men, vi måtte tenke på hjemvei...
Jeg merket i bilen at jeg var litt rød på brystet og på armene...... 6 timer i solen, uten solkrem... Jadda! Brystet og armene var røde, men hva tror du om mine kitthvite legger??? Ikke noe som helst!!! Hva er det med legger og sol???? Grrrr!!! En annen ting var skoene.... Tette skinnsko i 26 graders temperatur i skyggen!! Svettekjertler som har ligget i dvale i nærmere ett år, ble vekket til live igjen!!! Føttene ble kokt!!! Vi luftet for livet i bilen og jeg kunne endelig befri tåsene! Deilig!!
Da vi var vel hjemme igjen fikk jeg smørt meg med fuktighetskrem og lignet det danske flagget... Snakk om skille..... Jarle lo av meg....... Hmm. Nå er det langarmet og høyhalset i noen dager, mens leggene skal eksponeres så ofte det er mulig! Krigen mot melkeleggene har begynt!!!

Se alle bildene i Web-albumet

1 kommentar: