tirsdag 15. mars 2011

I dag ble Ayla 1 år!!!

Tenk, den lille Snupseplupsa er ett år gammel allerede!!! På en måte har tiden flydd, selv om hun langt fra er voksen enda.... Neida, hun er full av liv og leven og passer på at vi ikke hviler på våre laurbær!
Da Ayla kom til oss merket vi fort at hun var av et annet kaliber enn de andre Bissene. Hun har, fra den dagen hun kom hjem til oss, vært ei selvstendig dame med egne meninger. Hun er mye mer selvstendig enn de andre Bissene og kan gjerne være i hagen alene mens hun finner på masse rare ting. Hun leker med alt mulig og kan holde på lenge! De andre Bissene er mer som "Jeg vil være der du er!" og "Lek med meg!" Vi håper at Ayla lærer dem opp litt etterhvert.. :-)
Da hun var liten valp skulle man tro hun ville ligge i senga sammen med oss, for trygghet og sånt.. Neida, den lille proppen skulle såvisst IKKE ligge i senga!! Vi måtte ligge i stua.... Lenge lå vi i stua og ble våknet grytidlig av skarpe valpetenner. Da vi til slutt satte foten ned og sa at vi var lei av å sove i stua, valgte hun fortsatt å være der. Heller alene enn i den ekle senga! For å gjøre overgangen myk for henne, lå vi med åpen dør. Ikke at det hjalp noe.... Om natta sov hun, alene eller ikke, og like tidlig våknet hun... Til slutt lukket vi døra og Ayla brydde seg ikke en døyt om det.. Og vi fortsatte å bli våknet i otta... Ei dør var ingen hinder når Snupseplupsa var klar for en ny dag! Hun skrapte på den, hoppet på den og boffet ivei helt til vi ga opp. (Nå, nesten ett år senere, gjør hun det fremdeles... Men ikke like tidlig!)

En Østerriksk Pinscher levde opprinnelig som en gårdshund ute. Vår erfaring, med Lexie, Jenny og Jonas, var at "Det må ha vært for lenge siden!" Våre Bisser elsket varme og ville gjerne ligge under dyna hele natten. Så kom Ayla.... Med sin tette og fine pels elsker hun kulden!! Hun vandrer hvileløst rundt når vi fyrer og ligger mer enn gjerne og koser seg i snøen! Det er ingen tvil om at vi her har en "ekte" ØP!

Alt som er annerledes med Ayla er bare positivt! Hun er så snill som dagen er lang og full av futt og gå-på-vilje! Jeg tror hun kan bli noe stort og gleder meg til å bli enda bedre kjent med henne fremover! Vi har meldt oss på kurs nå i vår og jeg tror hun har evner innen lydighet. Hun elsker å jobbe for oss og mister aldri motet! Ikke energien heller.... (Puh!)
Etterhvert skal vi prøve oss i utstillingsringen også. Her kan det gå begge veier... Ayla har et avslappet forhold til fremmede, men hun lar seg ikke pille på nesen! Hun kan godta dommeren som den selvfølgeligste ting i verden, men hun kan også sette seg helt på bakbeina! Spennende. Tror jeg.....

I dag har vi feiret henne med brask og bram!
Bursdagskaken var is!

Nam-nam!

Presangen var en tøffel med noe godt i.
Hele selskapet
Endelig kan de spise!
Veldig godt, altså!!
Alle måtte få presang for det må da være måte på hvor mye bursdagsbarnet skulle få!

Godteriet i tøffelen ble spist og tøffelen ble tygd litt på, men så var det nok festing for denne gang. Bursdagsbarnet sover nå, i godt selskap av de andre Bissene og roen har senket seg etter en travel dag!

Gratulerer med dagen, Snupseplupsa vår!

2 kommentarer:

  1. Gratulerer med Snupseplupsa!!!! For noen skjønne bilder av bursdagsbarn m/gjester, og for noen veloppdragne festdeltakere!!!!
    Masse klemmer fra B-bissene

    SvarSlett
  2. Storesøster te`Gomsa16. mars 2011 kl. 15:20

    GRATULERER MED MINSTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Utrolig at det er gått 1 år allerede!

    SvarSlett