søndag 1. august 2010

Tid for oppdateringer!

14 dager på Dal ligger bak oss og MASSE har skjedd! Jeg skal ikke gå i nitide detaljer på alt, så her følger et lett resymè:
Først fikk vi besøk av Solveig og Kim, Aylas oppdrettere. De hadde ikke sett Ayla siden Jarle og Anita hentet henne og vi var alle kjempespente på dette møtet! Ayla kjente dem med en gang! Hun var ellevill av glede og det tror jeg var gjensidig! Vi hadde en flott dag sammen før de reiste videre og jeg håper de kunne se hvor glade vi er i Ayla og hvor godt hun fungerer i flokken vår.
Så fulgte noen dager med intens jobbing i haven... Vi har jo satt som mål å rydde hele hagen på Dal og det er ikke det letteste! I de årene som har gått siden de gamle dyrket korn og poteter der, har osp og vier tatt over... Halve hagen var derfor et villniss som måtte temmes med handemakt! Vi er så godt som ferdige nå og riktig fornøyde med resultatet! :-) Har selvfølgelig ingen bilder............. (Grrr)
Så kom tiden for det årlige treffet! Dette hadde vi gledet oss til lenge!! Dessverre var det en del som ikke kunne komme i år, men vi endte opp med en koselig gjeng likevel, takket være Anita og Janka fra Arendal og Bente og Frode fra Oslo. 60% av alle ØP'ene i Norge var her og det er jo slett ikke verst! Anita kom på onsdagen og hadde med halve Obs..... Når posene hennes skal tømmes, er det som rene julaften hos Frelsesarmèen! Hun har med ALT man kan tenke seg og litt til! Da Bente og Frode kom på torsdagen, var det likedan! Kjøleskapet var STAPPFULLT av godsaker, spisskammerset likeså, så nå måtte det etes altså! Men først og fremst koste vi oss! Vi fikk endelig hilse på Zico!
Lexies nevø fra Danmark, sønn av Frida og Monty.
Han var jo bare bedårende!!!!! Han er 1 1/2 måned yngre enn Ayla og de ble venner med en gang!

Et sammensurium av lykkelige valper...
De voksne hundene godtok denne lille gentlemannen med en gang, men Jonas måtte ta en ekstra titt innimellom:
"Hmmm... Hvem og hva er du??"
"Åja, bare en valp!"

Hundene koste seg sammen og vi hadde late dager med masse prat og kos! Været var ikke det aller beste, så det ble ikke til at vi badet.. Vi gikk istedet turer i skogen og hadde ØP-natursti. 20 til dels vanskelige spørsmål skulle kåre ØP-mesteren. Bente og Frode gikk av med seieren, med Anita på en knepen andreplass! Siden det bare var to lag påmeldt, så var alle garantert premie! Kjempegreit!
Etter ØP-quiz'en skulle vi kose oss med alskens usunne ting i partyteltet, så chips og dip, godteri og drikkerier ble satt frem. Nå skulle vi kose vårs! Hundene går på omgang under bordet og vil ha litt kos de også. Jeg strøk Jonas bak ørene og ned på halsen og plutselig forsvinner fingeren min inn i et svært sår!!! HVA I ALL VERDEN!!!!! Joda, prinsen gikk rundt med en svær flenge i halsen!!! Hvordan er det mulig?? Ingen hadde lagt merke til at noe hadde skjedd, Jonas hadde ikke hylt eller på annen måte gitt beskjed om at han ble såret og nå gikk han rundt som om det var helt naturlig å ha et gapende sår på halsen! Jeg ringte rundt til dyrleger i Mandal, men ingen hadde tid til å se på ham... På ABC hjemme kunne de heller ikke ta ham inn, for dyrlegen på vakt (Frivold) hadde akkurat reist avsted på noe akutt... Herremiti!!! Prinsen hadde et svært sår på halsen og så hadde ingen mulighet til å se på ham???!!! Sørlandets dyreklinikk kunne! Velsignet være dem! Jarle var i byen for å få tak i is til baren på kvelden, så Anita og jeg kjørte avsted. Jonas fikk sovesprøyte og jeg fikk beskjed om at jeg kunne gå og komme tilbake og hente ham etter en time. "Han har ikke sovna!" Som om jeg skulle gå noen steder før han var i drømmeland??! Vi ventet og ventet og han måtte til slutt få litt mer sovemiddel... Omsider kunne dyrlegen gå i gang og jeg gikk ut. 40 minutter senere kom vi tilbake for å hente ham og da hadde han akkurat fått oppvåkningssprøyten. Han fikk ikke full dose for han hadde godt av å sove seg gjennom dagen, fikk vi vite. Han sjanglet ut til bilen og vi kunne kjøre tilbake til Dal igjen, helt visne av sult... Vi hadde jo ikke rukket å smake på noe av digget i teltet før vi dro, så nå var blodsukkeret på amøbenivå!!! Heldigvis hadde Anita ei pakke med tyggis og det holdt oss oppegående til vi nådde Harkmark og verdens beste moreller. Tre pakker med duggfriske, lekre moreller ble kjøpt og halvparten var borte da vi var fremme på Dal... Jonas ble lagt inn i huset så han kunne sove resten av dagen, men tror du han ville det??? Neida! Han var i hagen sammen med de andre og det eneste som plaget ham, var en litt sjanglete gange...
Litt senere på kvelden oppførte Jenny seg litt rart.. Hva var det nå da? Så hun ikke litt rar ut også?? Joda, Jenny hadde hatt et ublidt møte med en veps...

Sjekk den bongoleppa!

Heldigvis var mormor der og trøstet!
Bortsett fra et litt plaget uttrykk, ble det ikke noe mer ut av det enn bongoleppa og den var borte dagen etter. Resten av treffet gikk uten ubehagelige overraskelser. :-)
Søndagen kom og Bente og Frode skulle videre.. Vi savnet dem i det øyeblikket de kjørte avsted.. Vi gikk en tur, Anita og jeg, så Bissene skulle få maset ut litt energi. Da vi kom tilbake hadde Jonas fått bongoøye!!! I all verdens tid!!! Han så ut som en blodhund i det ene øyet... Noe må ha gitt ham et skikkelig slag der ute i skogen og øyedråper ble handlet inn pronto! Han var som vanlig ikke plaget av slike bagateller og øyet er helt fint igjen nå. :-)
(GRRR! Jeg får ikke høyrestilt teksten og blir drittirritert!!!!!)
Ferien nærmer seg slutten og vi er hjemme igjen. Ayla må vennes til en mer dagligdags rutine, blant annet med alene-hjemme-trening igjen... Det faller nok litt opp etter ukesvis med oppvartning nærmest hele døgnet.... Uff ja, livet er hardt!
Så var det stashagen da! Gresset har vokst og det begynner å ligne den plettfrie plenen vi planla!!!

Se bare her!!
Må snart klippe den, gitt!!! :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar