tirsdag 6. juli 2010

Tur til Danmark

Herlige fred... Det har hendt så mye i det siste at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne.... Når man venter på noe i månedsvis, så blir det et veldig antiklimaks når det plutselig er over... Jeg vet ikke hvor mange måneder jeg gikk og gledet meg til Verdensutstillingen, men det var nok snakk om et halvt år, minst. Nå er den over.. Nesten som med jula. Man gleder og gleder seg og -VIPS- så er den over! Sukk.
Men for å begynne med begynnelsen! Vi hadde en strålende tur med ferja, spiste god mat og kunne nyte 0 m bølger! Deilig! Det var ikke for varmt, så hundene hadde det bra, de også. Da vi kom til Danmark stoppet vi på stranden. Hundene hadde jo sittet en stund i bilen og var veldig glade for å komme ut en tur:
Åååååååå, så godt å få tisset!!!

Og få løpt litt!

MEN HVA ER DET??????

Noe som brummer og beveger seg sinnsykt fort!!

En fjernstyrt bil!! Og Lexie tar utfordringen!

Kom an, Jonas, vi tar den!!

Takket være denne bilen fikk de skikkelig langet ut og de fanget den nesten. :-)

Så ventet en lang biltur igjen. Den var ikke egentlig så lang, men med fullstappet tilhenger kunne vi ikke kjøre så fort.. Vi lå faktisk flere kilometer under fartsgrensa og jeg følte vi sneglet oss frem... OOOO SUKK!!! Men, sikkerhet kommer først og bedre sent enn aldri og sånn. Etter flere mil byttet vi plass alle mann. Jarle havnet bak og skulle sove litt, jeg flyttet over bak rattet og Anita inntok passasjersetet. Og så nådde vi det første varselet om avkjørsel til Hobro.... Her har vi (Jarle og jeg) en tradisjon om at jeg synger "Tre små kinesere"... Med alle skiltene til Hobro kommer jeg faktisk gjennom alle vokalene i alfabetet! Storveies! :-) Anita sang med og vi hadde det sinnsykt gøy! Vi lo og lo og sang og sang... Da vi kom til "Trø smø kønøsere pø Høbrø pløss", lo vi så fælt at jeg kjørte rett frem istedet for å svinge av....på motorveien i Danmark.... Det er jo bare 100 000 mil til neste sjans!!!! ARGH! Ved hjelp av GPS'en kom vi oss omsider av motorveien og var atter på rett vei. Vi tapte ikke mye tid heller, faktisk, men i all denne viraken var det ikke mye søvn Jarle fikk.. Vi ankom campingplassen ca 23:30. En god time senere enn vi trodde. Der ventet Nina og Jimmy og de viste oss hvor vi skulle bo. På grunn av utstillingen hadde det blitt en del tull med bookingen. Hyttene våre hadde derfor blitt leid ut til andre, men vi fikk to campingvogner istedet:
Min og Jarles vogn. Med maur på kjøpet!
Anita og Jankas vogn. Med mugglukt...
Anita følte etterhvert at både hun og Janka luktet mugg, men det stemte ikke! De luktet så godt, atte!
Utstillingsteltet fungerte som fortelt og hundegården er på plass!
Frokostkos!
Vi hadde det helt supert i disse vognene og sov som steiner, både to- og firbeinte. Været var fint, så vi kunne benytte forteltet hele dagen. Litt kaldt de dagene det var overskyet, men himmel så varmt det var når sola tittet frem!!
 
Her er Nina og Jimmy, våre beste venner i Danmark og som har æren for at oppholdet ble så vellykket!
Hver kveld grillet vi hos dem. Deres camp var noen hakk mer luksuriøs enn vår... (Misunnelig!) Her er, i tillegg til Nina og Jimmy, Anki og Christer fra Sverige og Pernille og Per fra Danmark. Kjempekoselig hadde vi det!! Til tross for selskap av halve Danmarks populasjon av knott.... :-)
På fredagen ventet helgens første utstilling. KHKG er Danmarks klubb for hyrde-, kveg- og gårdshunder. Dette var Jonas' første sjans på det danske Cert'et og dermed en ny tittel! Klart vi var spente! Været var nydelig og idrettsplassen stor og luftig. Teltet ble satt opp og vi koste oss i sola mens hundene lå i skyggen ig slappet av.
Camp'en vår
Hundene koser seg i skyggen.
Avslappet stemning før vi skal inn i ringen.
Sjekker tennene
Og resten av kroppen
Vi løper
og løper
Jonas klarte det!!!!
Dansk Utstillingschampion!!!
Jonas oppførte seg eksemplarisk hele tiden og fortjente denne tittelen like mye som han fortjente å bli Norsk  Champion!! Jeg var så stolt at jeg tror jeg fikk et lite black-out, gitt! Janka og Lucie skulle inn etterpå, henholdsvis i Åpen og Championklassen. Janka leverte godt, men hun har en tendens til å bli så lei seg.. Så også i dag. Lurer på om vi noen ganger finner "oppskriften" hennes??
Dommeren hilser på og Janka står helt i ro. Flinke jenta!
Blæææ, så kjedelig.....
Janka måtte se seg slått av Lucie, men hun ble 2. beste tispe med Excellent og det er vi fornøyde med!
Nina og Lucie i fin flyt.
I konkurranse om BIR og BIM vant Lucie over Jonas.
Lucie ble BIR. :-)
Janka deler ut bamseklemmer
Georgia heier fra sidelinjen.

Skal vi ikke hjem snart???

Lørdagen var fridag og vi tilbragte den på campingen. Jarle reiste til Tyskland på handletur mens Anita og jeg nøt det fine været, labbet til Jysk og handlet og fant en hundeskog! Kvelden kom med skikkelig stemning:
Nyyydelig fullmåne!!!
Følg med i morgen, da kommer rapporten fra Verdensutstillingen!! God natt!

Og så var det morgen! Det går fort på nett, gitt... Eller morgen, forresten... Det er ettermiddag og vel så det! Jeg har hatt litt trøbbel med nettet i dag, men nå håper jeg det skal gå! Tvi-tvi.
Søndagen kom med nydelig, varmt vær. Vi var rett og slett glade for at vi skulle være inne, for ute hadde vi blitt kokt alle som en!
Vi trodde vi hadde god tid, men det hadde vi jammen ikke! Plutselig nærmet det seg i rekordfart og jeg fikk børstet Jonas som en siste finish. Han hadde selvfølgelig ligget og duppet i en gjørmepytt dagen før, men pelsen på disse hundene er jo fantastisk! Han så prima ut!
Først ut var en hannhund i Unghundklassen:
Casper van het Peerdespul, ett år gammel fra Nederland, men bor i Danmark
Han ble Junior Verdensvinner! Gratulerer!
Så var det Åpen klasse hannhund:
Her var det to: Derastemand's CloClo og Jonas
Regitze og CloClo
Meg og Jonas
Dommeren fikk se på tennene
Vi venter tålmodig. Se så fint han står!
Regitze løper frem og tilbake..
Vår tur og Jonas står som en gud!! Flinke Bassen vår!
Jonas vant!!!
I Championklassen var det en hannhund: Derastemand's Bertolt
Dommeren fikk verken sett på tennene eller kjent på Bertolt. Han sto stort sett på 2 meters avstand og bedømte ham.. Regitze holdt hodet til Bertolt så dommeren fikk sjekket testiklene.. Så vidt meg bekjent, er ikke Bertolt kjent for å spise dommeren, men det virket som om Regitze kjente dommeren fra før, så muligens trengte han ikke studere Bertolt så nøye...
Jonas kom inn for å konkurrere om Cacib og Vinnertittelen
Da Bertolt ble valgt som vinner ble jeg mildt sagt forbauset!! Jonas hadde gjort en KJEMPEPRESTASJON, men måtte likevel se seg slått av en klipt hund (Bertolt er langhåret, nemlig) som dommeren ikke engang hadde tatt på! Jaja, slik er utstillingsverdenen.
Jeg får fortsatt en varm følelse i brystet når jeg tenker på hvor flink Jonas var! For en hund han er!! Prinsen vår! :-) Vi kommer sterkt tilbake!
Så var det jentenes tur. I Åpen klasse startet Majabissenes Alpha Janka og Majabissenes Alpha Jazza:
Anita og Janka, Anki og Jazza
Anita og Janka i farta!
Anki og Jazza
Jazza vant Åpen klasse og ble dermed Dansk Champion!!! GRATULERER!!
Deretter var det Championklasse tispe med en deltager:
Nina med Lillekjær's Lucie, Lexies søster
Jazza og Lucie skulle så konkurrere om Cacib'et og Vinnertittelen
Lucie vant og ble Verdensvinner!! GRATULERER!!!
Så var det tid for å kåre BIR og BIM
Her var fire hunder: Verdensvinner Derastemand's Bertolt, Junior Verdensvinner Casper van het Peerdespul, Verdensvinner Lillekjær's Lucie og Veteran Verdensvinner Derastemand's AnnCharlotte
Lucie ble BIR og det var helt fortjent!!! Vi bøyer oss i støvet!!
Noe uventet ble unghunden Castor (Casper van het Peerdespul) BIM!! Vi gratulerer!!

Etter dette måtte vi bare handle litt!! Det var hall på hall med utstyr, mat, dingeldangel og tyggeting! Rene eldoradoet for to jenter med Visa!! (Anita og meg) Etter første hallen måtte vi rett og slett ha ei øl, ellers hadde vi kollapset! Så ble vi i så godt humør at vi fnisende slepte oss tilbake til Jarle og hundene med kilo på kilo med tyggeting... Alle varene ble satt i bilen og så bar det inn igjen. Vi ventet i det uendelige på Gruppefinalen, men da det ble klart at Nina og Lucie ikke kom til å delta, eltet vi inn i hallene igjen for å handle mer! Men, det var jo søndag og ganske sent på dagen, så det var ikke så mye vi fikk handlet likevel.. Trøtte og mer enn fornøyde vendte vi tilbake til campingen. Der fikk hundene smake på noen av alle tyggetingene så de var rimelig fornøyde, de også!

1 kommentar:

  1. Kjempe moro og lese og se de flotte bildene. Ut i fra bildene ser Jonas mange mange ganger bedre ut enn den som fikk tittelen, kjipt med dommere som forskjellsbehandler i ringen og premierer utilgjengelige hunder.

    SvarSlett