onsdag 3. oktober 2012

Ikke noe for de pysne......

Ville bare fortelle et par ting, sånn i farta.... Ikke et superlangt innlegg, med andre ord, bare litt skryt og litt gugge. ;-)

I går var vi hos dyrlegen for den årlige vaksinen av Jenny, Jonas og Lexie. Da vi kom, sto Sigurd på farten, men den nye dyrlegen, Tone, kunne hjelpe oss. Jeg har vært hos Tone før og Jarle har hatt henne som elev på skolen, så vi hadde ingenting imot at hun skulle vaksinere Bissene. Dessuten er det jo dessverre slik at de, spesielt Lexie, ikke liker Sigurd... Han har aldri gjort noe galt, annet enn å ønske å bli kjent med dem, men det vil de absolutt ikke ha noe av!
Sist jeg var hos Tone, skulle Ayla vaksineres og hun var inne i sin mest "alle folk må holde avstand"-periode.. Tone fikk derfor beskjed om å gjøre det hun måtte, fort og uten dikkedarer. Det gjorde hun og Ayla var ganske flink. Denne gangen gikk praten flittig mellom henne og Jarle (gamle kjente, felles kjente osv.. Jarle er flink til det.) og Bissene var helt rolige. Lexie var førstemann på bordet og hun har aldri vært så avslappet!! Jonas var nestemann og det gikk like fint! Jenny var, som vanlig, bare søt og også helt rolig. Alle Bissene fikk en grundig gjennomgang og MASSE skryt!!! Både for verdigheten de viste og for en utrolig pelskvalitet!! Vi vokste voldsomt og stoltheten banket i brystet!!! :-) :-) Etterpå hadde vi masse tid til å prate på venterommet og nå hentet vi også inn Ayla. Hun var ikke fullt så rolig som de andre, men hun hadde veldig godt av å bare være der uten at noe skulle gjøres! Lexie var faktisk så rolig at det var like før hun blottet magen til Anders!!! (Sigurd hadde grått, hadde han sett det!!)
Men, den besteste overraskelsen fikk vi da vi kom!! Alle Bissene må opp på vekten og gjett hva!!!! For første gang på 4,5 år veier Lexie UNDER 20 kg!!!!! Hun er dermed IKKE på diett lengre!!!! Vekten hennes viste 19,7 kg!!! Jenny har også tatt av seg og veier nå 16,9!!! Heller ikke hun er på diett lengre!!! Jonas ligger stabilt på 22,5 kg og Ayla vingler litt mellom 17 og 18. Ayla kan nok godt ligge på 18 kg, men det går seg nok til. Sigurd ble halt bort til vekta for å se med egne øyne hvor flinke vi har vært. Han var måtelig imponert.... Han har jo lenge gått og gnålt om at Jenny og Lexie er "litt gode i holda"....... Og etter at de ble sterilisert, var han enda mer bekymret... Stor var derfor overraskelsen da jeg kunne fortelle at de faktisk har tatt av seg etter operasjonen! Det er jo slett ikke vanlig og han hadde litt problemer med å tro på oss, men dengang ei!!! Vi har klart det umulige!! Glis-glis!!
Hva har vi gjort da? Som kan klare det umulige og sånn... Ikke annet enn å bytte fôr. Først kuttet vi ut fôr basert på korn. Hunder kan ikke nyttiggjøre seg kornprodukter med mindre de er gjort noe med. Altså, de kan fordøye brød, mens hvetekorn går rett gjennom. Kunne hunder velge selv, ville de spist kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker. Hvorfor skal vi da fôre med dyre merker som er fulle av kornprodukter? Dette byttet fungerte bra og hundene likte det nye fôret veldig godt. Leie begynte så smått å gå ned i vekt og jeg syns Jenny ble mer strammet opp. (Lettere å se på henne siden hun er korthåret) Omtrent på samme tid begynte jeg å tenke for alvor på råfôring. Var dette mulig å få til? Med god hjelp av råfôringsgruppa på Facebook, begynte vi å tråle butikkene etter billig kjøtt og erstattet tørrfôr med rått innimellom. Nå spiser de rått mer enn tørt og det er dette som har gjort susen med hundenes vekt! Ayla er mer eller mindre oppe i den vekten hun skal ligge på, Jonas er kraftig uten å være blubben, Jenny og Lexie har endelig nådd sine mål!! Og Lexie har ikke haltet på den tid jeg kan huske!!!
Jakten på kjøtt har vært interessant også. Ser ikke ut til at man har hemninger i det hele tatt, så lenge det er noe Bissene kan like.... Svin i alle varianter, storfe, fårikålkjøtt og høns/kylling er fast takst. I det siste har jeg tatt helt av... Nå har vi, for første gang ever, hvalkjøtt, hest og kanin i frysen!! Og så kom Jarle hjem med dette:

To fårehoder!!! Men vi har jo fire Bisser, så da måtte mammasin låne sagen! Det gikk kjempegreit, så nå tenker jeg Bissene skal få noe å bryne seg på!! ;-)
Det eneste jeg har latt være å ta med fra frysedisken i butikken, er halal-kjøtt... Ett sted går grensen...

I dag har vi vært på besøk hos Thomas og Sara. (Heidi var på kurs...) Vi hadde med middag og det var så koselig!!! Sara ville ikke ha farmors kjøttkaker... Nei, det var absolutt ikke tid for å sitte pent og spise opp maten sin! Vi andre spiste og spiste, så det var visst ikke noe galt med smaken på maten. :-) Til slutt endte Sara opp på fanget til Thomas og grønnsakene slo an!!

 "Hmm.. Hva er dette?"
 
 "Det var godt!!"
 
Mett og fornøyd liten gullunge!!! :-)

Ha en fin uke!!

1 kommentar:

  1. Bæ bæ lille lam...
    Ja, det var godt du innledet med en advarsel. Først tråle-leste jeg i dyrlege-avsnittet for å finne noe som ikke var for de med pysne tendenser. Men der var bare fryd og flinke bisser. Heller ikke vektreduksjonen kvalifiserte for å vippe ei pinglete bygdehex av pinnen. Men så kom "smalahåve" et vilt blikk-uten en eneste ulldott men opp-ned og med sag igjennom attpåtil. Reine skrekkfilmen!
    Gjett om undertegnede følte seg truffet og pysete. Men bare for et tiendedels sekund. Det er jo kjempeflott at de bruker hele dyret!
    Men litt modig må man kanskje være for å råfore.
    Flinke og modige folk & Bisser!
    Velkommen hjem fra høstferien:-)

    SvarSlett