mandag 26. april 2010

Avsindig valpesyk!!!

Åhr.................. Ventetiden er jo så lang!!! Og hva skjer? Lexies søster i Danmark får 9 deilige valper!!! Bare for å få meg til å føle meg enda mer valpesyk enn jeg allerede er................... Se bare så skjønne de er:
5 gutter og 4 jenter

Hele den skjønne gjengen
Bare så du vet det, Frida, så er jeg SÅ misunnelig på familien din som kan høre på valpesmatting, små valpepip, nusse på små valpemager og se på dere hele dagen!!! Å SUKK!!!!!
Her går tiden bare seint.... Lexie har virkelig adoptert valpekassen og ligger der hver dag!

"Zzzzzzzzzzzz"

"Hva er det?? Jeg forbereder meg!"
Hun er jo så skjønn der hun ligger, så jeg må stadig inn til henne og kose med maisen... Dermed har hun gjemt valpene et sted mellom ryggraden og lungene!! Det eneste jeg kjenner, er hennes egen rumling i magen... DOBBELT SUKK!!!! Vedder på at hun gjør det med vilje.... Om hun tillater at jeg kjenner små valpespark der en gang, så vet hun fra sist hvor masete jeg blir... Ikke rart hun gjemmer dem egentlig... :-)
I dag var vi på granskog-tur.... Den var ikke planlagt! Granskogen, altså.. Jeg skulle bare gå en litt annen vei, følge dalen inn til Lindalstjønn og se om det var mulig å gå rundt vannet. Dalen jeg fulgte endte slett ikke ved Linddalstjønn og vi endte istedet opp i en gørr tett granskog! Han som eier denne skogen vil at granene skal bli store og har hogd ned alle andre trær. De lå i et eneste virrvarr på skogbunnen og gjorde det særdeles vanskelig for meg... Oppe måtte jeg passe på at ikke øynene ble stukket ut, nede måtte jeg passe på at jeg ikke brakk begge beina..... Og inn hit hadde jeg med meg Lexie, i omstendigheter!!! Klarte hun seg?? Joda, nesten uforskammet bra! Hun løp rundt, hoppet opp på steiner, eltet under trær og kikket etter både ekorn og mus... Skulle ikke tro hun var det granne tung....
Da vi endelig kom oss ut av den tette-tette skogen, gikk vi hjem og Bissene fikk middag. Etter den har altså Lexie tilbragt kvelden sovende i valpekassa. Så skjønn!!! Åååååå-jeg er så valpesyk!!!!!

lørdag 24. april 2010

Nå lukter vi svidd igjen, gitt.....

I dag har vi vært på Dal igjen og brent mer kvist! Vi som reiste avsted var, foruten Jarle og meg, min bror Arnt og mi mor! Vi hadde med MASSE godt i sekken, både til oss og Bissene, for det gjelder å ha en høy kosefaktor på slike minidugnader!
Jeg hadde stablet en haug som var klar til å tennes, i tillegg lå der tre ventehauger. Masse kvist..... Jarle hadde kjøpt en GENIAL gave til meg: En tenner!!!! Og da mener jeg ikke en lighter! Ikke engang en stormlighter, men en megastor tenner! En beholder med gass i enden av et langt rør. Når jeg tente den, brant den som en mellomting mellom en fakkel og ei blåselampe! Dødsbra!!! Jeg la noe papir i bunnen av haugen, helte på litt diesel og tente vidunderet. Og du kan tro det brant!! "Jeg tør ikke være her, så nå går jeg!" sa mamma før vi så ryggen hennes på vei ned mot huset... Flammene var sinnsykt høye og dagen som tidligere var vindstille, begynte å bli blåsete.... Gulp...... Jeg er ikke så tøff når det gjelder brenning utenfor peisen, nemlig... Siden vi har hatt det så tørt og fint i det siste, tok det fyr i løvet rundt bålet vårt... "Jeg tror jeg slukker det." sa Arnt og tråkket på ilden. -poff- så blusset det opp igjen... Tråkk-poff-tråkk-poff-tråkk-poff. Nei, det ville ikke slukke. Samtidig begynte det å brenne i ei tue rett ved siden av stien! Det var da veldig, dette da! Godt mamma var en annen sted! Jeg fant ei grein og dyppet den i bekken. Så slo jeg på flammene i tua mens Arnt konsentrerte seg om løvbrannen. Slå-poff-slå-poff-slå-slå-SLÅ-poff... Og tråkk-poff-tråkk-poff.... Men, endelig lykkes vi i å temme elementene og da all diesel'en var brent opp, oppførte bålet seg veldig snilt! Jeg slepte på flere kvister mens Arnt matet bålet og holdt det under kontroll:
Arnt har full kontroll!

Se for et snilt bål vi hadde!
Etter en stund var det tid for å nyte kosefaktoren og mamma ble hentet. "Vi har full kontroll nå." sa jeg for å berolige henne. "NÅ??? Hva mener du med det???" Det går ikke an å holde noe skjult for henne, altså! Jeg bagatelliserte så godt jeg kunne og hun ble med opp. :-) Vi hadde boller, brus og kaffi i sola og jeg lurer på om noe kunne vært bedre i denne verden!
Så var det å fortsette med arbeidet. Jeg slepte kvist, Arnt hadde stålkontroll på bålet, Jarle kappet ved og Bissene gravde 1000 nye hull. Herlig! Da sulten begynte å gjøre seg gjeldende igjen, lot vi bålet brenne ned og gjorde oss klare til å grille pølser! JUHUU!! Mamma ble ringt til denne gang, for jeg gadd ikke prøve å finne henne.. Hun hadde gått på gjengrodde stier, så jeg ante ikke hvor jeg skulle begynne å lete etter henne... Hun fant veien og vi koste oss, om mulig, enda mer!!!

Selv om det ikke ser slik ut, så er de fornøyd med dagens arbeid!

Snart klar til pølsegrilling!

"SUGAR IN THE MOOORNIING!!!" Mamma pleier ikke drikke cola..........

Nå gleder jeg meg fært!

"Du våger ikke svi deg!!!"

Dyyyp konsentrasjon....

Må passe på at de er passe nærme varmen, men ikke faller ned...

Mamma mistet si pølse (hihi) og vasker den i cola!....

Arnt mistet pølsebrødet (haha) og lurer på hva han skal gjøre med den forkullede greia...

Han spiste pølsa rett av pinnen.....

Mamma prøver å redde sin askesak...

Jeg foreslår at alt heretter pakkes inn i folie.

Til slutt en hilsen fra noen av de tusen hvitveisene som pyntet opp rundt oss.
Vi hadde en kjempekoselig dag!!! Tusen takk Arnt som kom og hjalp til! Alltid godt med et ekstra par med hender og jeg håper du blir med en annen gang også!
Takk til mamma som ville være med og gå på gjengrodde stier! Jeg håper virkelig at vi får sjansen til å gjenta det snart!
Bissene hadde en herlig dag, de også, med kjeks-søk i skogen, hvert sitt griseøre og et par-tre pølser.
Da vi kom hjem, gikk Lexie rett i valpekassa og sover som en stein! Deilig!
Vi sitter her, slitne, lykkelige, fornøyd med alt vi fikk gjort og med en litt sur eim av bål i håret! En perfekt lørdag, syns jeg!!! :-)

søndag 18. april 2010

En liten oppdatering.

Fikk en melding i gjesteboka (det går nemlig an å skrive en hilsen der!) om at bloggen er lite oppdatert i det siste... (Håper du leser dette Steinar!!! Din blogg er snart støvete!!!!!)
Hva har skjedd?? Jeg er blitt eldre.... Dagene går bare fortere og fortere, så jeg har rett og slett ikke rukket å oppdatere her.......... Unnskyld! Hva er det så som har opptatt meg så de siste dagene? Jo: Æ HAR SPYLT TERRASSEN OG BLOMSTERPOTTENE!!!!! Jepp! Vært kjempeflink, rett og slett! Dette var på tirsdag og Jarle gikk med hundene. De var på Knatte-tur.
På vei ut til knattene. "Se for en lang bakke vi har gått!!"

Og her er knattene!! Og Jonas er med på bildet. Om du ser nøye etter....
Og Jarle er som meg: Han tar selvfølgelig bilder av nydelige Bisser på knattene!

Duttebassen vurderer mulighetene.

Jenny lurer på om dødelige farer lurer...

Og Lexie ser ut som om hun har en svær hemmelighet!
På Jarles turer er der ofte, veldig ofte, krigsminner og slikt... Bunkerser og andre gamle, interessante ting. Skulle nesten tro han planla det... Hmmm. Jeg finner aldri slike ting på mine turer.. Eller, kanskje jeg ikke ser dem..

"Skal vi inn i den??" spør Jonas

"Her vil jeg bo!!!" Jenny fant "a safe spot"...

"Hvor ble hun av??"

"Hmmm, et mulig hi??"
De koste seg enormt, mens jeg vasket terrassen, blomsterpottene og en haug med tøy.... Litt misunnelig, ja, men så ble det fint hjemme også!
På onsdag var det tid for ringtrening igjen. Steinar var i Riga og hentet hund, så Cathrine ringte og lurte på om jeg kunne hjelpe henne! Jeg ville selvfølgelig gjerne det! Jeg fikk en stor gruppe med nybegynnere og gjorde mitt beste for å hjelpe dem. Håper de fikk noe ut av det... Jeg hadde en kjempefin kveld der, uansett, og alle deltagerne var blide folk med skjønne hunder!
På torsdag var jeg hos pappa en tur. Han er på avlastningsopphold på Valhalla. Fant ut at vi må få inn noen ordentlige møbler hos ham! Han har to bedehus-stoler man kan sitte i og that's it! Kan jo ikke bli sittende lenge på slikt, så her må vi finne på noe lurt! Etter besøket hos ham, var jeg på besøk hos Merete. Vi gikk sammen da vi var unge og spretne og har ikke sett hverandre siden! Kjempekoselig kveld!!!
På fredag var vi i skogen og lette etter vårtegn. Padder, ormer og slikt. Fant vi noe? NEI! Sikkert fordi jeg denne gang husket kameraet... Lexie løp og eltet etter Jonas så jeg nesten bekymrer meg for de små inni henne... De må jo bli helt sjøsyke! Forrige gang Lexie skulle ha valper, var det bare Philip og henne, så hun var roligere den gang. Nå driver hun stadig å løpe etter Jonas og maser om pinnekasting og jeg vet ikke hva... Skjønner hun ikke at hun er langt på vei og bør ta det med ro snart???

Jakten er i gang..

Jonas innhentes..

Men han stikker igjen..
Det er ikke det at hun vil ha hans pinne, hun har nemlig sin egen i munnen. Hun vil bare løpe! I hennes tilstand! Jonas har begynt badesesongen:

Fant pinnen!

"Å! Det var herlig friskt!"
På fredag kveld kom mamma. Hun skulle passe Bissene mens vi var i Danmark på lørdagen. Thomas var opptatt hele dagen med jobbmøte, middag og slikt, så han kunne ikke være Bissevakt. Vi reiste på morraen og kom ikke hjem før sene natta! Båten var forsinket... Vi hadde en herlig dag og tok mange bilder! Ingen kan vises her dessverre...
I dag har vi vært skogsarbeidere. Kvisthaugen er igjen kjempestor og vi planlegger stort bål til lørdag! Da blir Arnt med for å hjelpe meg å holde bålet gående og det gleder jeg meg til! Vi skal ha boller og kaffi og grille pølser i glørne!! Håper uka går fort!

mandag 12. april 2010

På Skarturen igjen.

Denne gang husket jeg kameraet!!!! Himmel, så flink jeg er!
Bissene koste seg like mye som sist og løp og løp. Her er skaret:
Perfekt sted å gå tur, ikke sant?

Nesten på toppen

Jonas løp så  mye at han dumpet ned i et myrhull igjen...

Jenny har en tenkepause.
Vel oppe og se den fine utsikten:

Voiebyen skimtes i bakgrunnen

Rett under oss er den lårhøye snøen, bakerst er Lindalsheia.

Mot Rossevann og Lexie på kanten av stupet.
I dag satte vi oss ned litt og koste oss i det fine været. Lexie og Jenny filosoferte litt, mens Jonas løp galmann... Som vanlig... Og, igjen som vanlig, tok jeg masse bilder av gullungene!

Jenny filosoferer

Lexie nyter utsikten

"Vi skal vel ikke ned den veien??"

"Gjett hva jeg fant!!"

"En vei ned!! Tror jeg.. Kom og se!"

"Er du blitt helt gal??! Jeg skal IKKE ned der!!"

"Gutter er så dumme...."
Vi fant en annen vei ned denne gang. Ikke så langt som sist, men vi må jo ta hensyn til Lexies mage nå. Den er jo litt stor.. Litt!
Ellers i dag, hadde jeg tenkt å tømme og skylle alle utepottene og spyle terrassen så den er klar til utelivet.. Det er tanken som teller, er det ikke?? For jeg tror ikke jeg gidder... Uff, så slapp og giddalaus jeg føler meg nå... Jeg er sikker på at jeg har mye mer lyst til å gjøre det i morra! Da er jeg sikkert så full av futt at jeg ikke klarer å legge bånd på meg! For en dag det kommer til å bli!!! :-D

lørdag 10. april 2010

Skogsarbeidere!

I dag har vi vært på Dal og vært grusomt flinke!!!! Det ser ut som om vi har hatt krig der ute, egentlig... Og det har vi jo egentlig, mot trær! Mange, mange trær har måttet bøte med livet mot Jarle og motorsaga, jeg har tatt meg av noen av kvistene... Husker den dumme-dumme kvisthaugen? Den som ikke ville brenne og sånn... Jarle ordnet noe med diesel og paller og vips, så brant det, gitt! Jeg kunne overta og prøve å holde bålet i gang. Ikke lett, altså! Jeg måtte ordne og dandere hele tiden og uansett hvor jeg sto, så blåste vinden mot meg!!! Masse røyk og så varmt! Løpe bort og gispe etter luft... Nærme meg sakte fra en annen kant... Ordne og dandere i full fart for vinden snudde igjen!!! GISP!!!!! Host-host... Tørke tårer.. Her er kvisthaugen før Jarle fikk fyr på den:
Gyselig mange kvist...

"Må passe på at det ikke dauer!"

"BRENN! sier jeg!"

"Jeg får det til!!!!"

Resultatet: En liten askehaug! JIPPI!!!
Før Jarle var en engel og fikk fyr på denne kvisthaugen, kikket jeg etter vårtegn og se hva jeg fant!!!

ÅRETS FØRSTE HVITVEIS!!!

Hils på våren!

En hel flokk!
Hvitveisen er jo spesiell, syns jeg. Et sikkert vårtegn! Vi så Vipa da vi var på vei hjem fra Dal etter påske og Linerla dukket opp da Anita og jeg gikk til Ruben! Nå er altså vårens hvite blomst her også og jeg våger å tro på sol og varme!! Nå mangler bare Låvesvalen og Tårnseileren!
Men tilbake til arbeidet til Jarle! (Jeg mauret jo rundt bålet og luktet mer og mer svidd....)

Begynnende kvist-kaos....

Fullstendig kvist-kaos........
Om noen har en tvingende trang til å rydde i kvist og bunte dem fint sammen for brenning, så ta endelig kontakt for veibeskrivelse!!!!!! Slik ser det altså ut nå og vi må jo få ryddet i alt dette her.... Ugh... Vi har felt bjørk, furu, selje og eik denne gang. I påska tok vi også en del lønn, så vinteren må bare bli kald! Vi er godt skodd! :-D
Det ene treet, ei sinnsyk svær eik, voldet oss noen problemer... Den hang feil vei, så vi måtte bruke tau og talje for å prøve og overbevise den om å dette ned på jordet. Jeg fikk oppgaven med å feste tauet oppe i treet... Jeg klatret ikke opp i det, nei!! Jeg sto et stykke unna og kastet tauet opp. jada, enkelt som bare det! Jeg hadde et lite lodd i enden av tauet og fant ei fin grein midt på treet. Perfekt plass å feste tauet! Nå måtte jeg bare kaste tau og lodd over den greina.... Jadda... Argh!!! Det var omtrent 1000 kvister i veien og jeg kastet enten for lavt, for kort eller for hardt..... HYL!!!! Men, staheten seiret og jeg traff!!! Men så viste det seg at loddet var for lett.... Jeg måtte slite for å få tauet så langt ned så jeg fikk tak i det! Til slutt var tauet festet og Jarle gikk igang med talja. Tauet ble stramt og sagingen kunne begynne, men til tross for alle våre forberedelser, ville ikke treet falle den veien vi ville... Jarle fant ut at han skulle hjelpe til selv. Han gikk ned på jordet og la litt vekt på tauet.. Treet vaiet og det så ut som om dette var en god idè! Han la mer vekt på tauet og treet vaiet enda mer! Til slutt lå Jarle på tauet og da!!! "SMEKK!!" så slet tauet og Jarle lå GNURET ned i myra!!! Skikkelig ka-plask! Og treet sto.... Da jeg hadde ledd meg ferdig, ble jeg sendt rett ned til bålet mitt igjen... Hihihihhihihihihi!
Vi har hatt en herlig dag og skal ut igjen å rydde så fort som mulig! Nå skal vi nyte kvelden og bare kose oss! Bissene er trøtte etter mange timer med musegraving og koser seg, de også.
For en DEILIG lørdag dette har vært!